dinsdag 26 december 2006

5) Obersalzberg.



“Das darf doch nicht wahr sein” moet hij gedacht hebben. De hele schuur stond vol, en wat ze daar niet kwijt konden werd gewoon buiten neergezet.








Teder en pijnlijk zelfbewust koesterde hij de verlaten bloempot. Een kort briefje had hem in zeer heldere bewoordingen duidelijk gemaakt dat zijn voettocht voor niets was geweest. Een zinloze onderneming van begin tot eind. Een bittere pil. Gelukkig was hij goed bij machte de omvang van het menselijke drama in het juiste perspectief te zien, te relativeren en op waarde te schatten als leermoment.
Tijd om de volgelingen van borstvoeding te voorzien.



Ondertussen deed zich in het cachot van Veldwachter Pompiedom een situatie voor die tot op de dag van vandaag voor schrijnende taferelen zorgt, telkens men in de kelder van Slot Loevestein het licht aandoet.
Terwijl de hermandad een klein tukje deed op het beklaagdenbankje, nam het onderbewustzijn van de Kapitein de gedaante aan van een melkwegstelsel.
De Andromedanevel.
Beroemd om zijn vele culturen en rijk aan exotische levensvormen, was het dankbaar om er de spirituele tourist een excursie op maat aan te bieden.

Met onmetelijke snelheid zichzelf doorkruisend, verbijsterd door het pulseren der Cepheiden, zich oriënterend op de radiobron van M31, besloot de Kapitein te landen op een planeet genaamd Adolph, vermaard om zijn fraaie vergezichten. Een mooi stukje vakwerk.
Hij parkeerde zijn voertuig, een creatie van Borek Sipek welke nog het meest deed denken aan een paasei, aan de rand van een uitgestrekt en sfeervol subtropisch woud van wisselende samenstelling: op de lagere hellingen groeide een fraai gemengd bos van beuk, zilverspar en fijnspar, met enkele esdoorns, essen en op plaatsen met stagnerend grondwater elzen. Op grotere hoogte nam het aandeel van de beuk af en dat van de fijnspar toe. Op de hoogste hellingen groeide een vrijwel puur fijnsparrenbos. Hij vond het een mooi bos…
Wat het bos er zelf van vond is niet bekend, aangezien de gehele vegetatie met de rug naar hem toe stond en dientengevolge volledig onwetend was van zijn arriveren.
De vogels waren ook van hout en woonden in megalomane uurwerken. Omdat dit uiteraard ten koste ging van de vrolijke bosgeluiden zoals hij die thuis gewend was, besloot hij er zelf maar eens stevig op los te fluiten. En als de Kapitein gaat fluiten, dan gaat hij ook fluiten.

Tonen in luidheid en hoogte variërend van aangenaam zacht en laag tot hysterisch luid tierend en krijsend hoog deden bij de boswachter, een tienarmige veganist met een exoskelet en drie ogen, de waterlanders rijkelijk stromen. Dit ondanks het feit dat deze Vriend van het Woud op een respectabele afstand van honderd werst woonde en al jaren aan drie kanten doof was.
Hij besloot een kijkje te komen nemen. Een streven dat op zich hulde verdiende, maar in de praktijk op aanzienlijke bezwaren stuitte, aangezien hij deel uitmaakte van een symbiotisch verbond met een honderdtal kleine blauwe mannetjes, die geenszins van plan waren hun voornaamste voedselbron (zij leefden wederzijds van elkaars fecaliën) zo’n eind alleen op pad te laten gaan. Er werd een dorpsraad belegd en nadat men uitbundig een aanzienlijke hoeveelheid excrementen bij elkaar in de krop had achtergelaten kon er uiteraard van een normaal kringgesprek geen sprake meer zijn.

De Kapitein, onkundig gebleven van dit alles, besloot op zijn beurt eens een kijkje te gaan nemen bij wat wel een van de grootste attracties van de Andromedanevel genoemd wordt: een rivier van kristalhelder pils, op twee dagen loopafstand in de werkelijke wereld, doch aangezien het hier een hallucinoide droom betrof was hij er al op het moment dat hij er aan dacht.
Dat schoot tenminste aardig op en het scheelde ik weet niet hoeveel zeurverhalen achteraf. Man, wat had hij een dorst. De Kapitein trakteerde zichzelf uitgebreid op een pulletje gerstenat, en besloot zijn tent op te slaan. Dit ging zo mogelijk nog sneller dan de voettocht van twee dagen. Ook besloot de Kapitein dat het hebben van een lange baard meer in de sfeer van de omgeving paste. En hup. Daar was de baard, met pijp en al. Een vrolijk hoedje en een korte broek maakten het geheel compleet.
“Nu nog wat lekkere wijven!” had een voorganger in de vooruitstekende rotswand gekerfd.

Inderdaad werd het na verloop van tijd een beetje eenzaam. Bier uit de rivier, worst die men zo van de boom kon trekken, een nieuwe broek, opeens bleek hij ook uitstekend te kunnen jodelen. Allemaal leuk en aardig, maar lekkere wijven waren minder makkelijk bij elkaar te wensen dan lelijke kerels.
Die er trouwens ook niet waren. Waar het wel van wemelde waren kleine blauwe mannetjes die voortdurend steelse blikken op zijn achterste wierpen.

De zon ging onder, de zon kwam op.

Na een stevig ontbijt van bier en worst wankelde de Kapitein naar een nabijgelegen nederzetting om het in de plaatselijke bar aan te leggen met creaturen die men gewoonlijk niet in zulke etablissementen aantreft. Een afschuwelijke slachtpartij was het gevolg. Daar de Kapitein bij dit in gewelddadigheid onovertroffen handgemeen zijn duim bezeerde, mag het geen wonder heten dat hij het wonderschoon uitjodelde van ongenoegen. Wederom werd er een dorpsraad belegd bij de boswachter.



11 opmerkingen:

Anoniem zei

plaatje verdiend.. :)

Anoniem zei

nog maar eens :(

Anoniem zei

nou haal deze reactie's maar weg ..dit blog verdient beter.. ;)

Anoniem zei

a twisted mind is a joy for ever! ;-)

Anoniem zei

Heerlijk proza dit alles
bevreemdend en vermakelijk
maar u inspireert er geen
dansmarietjes mee tot een
machtig knarsen, uzelf daarmee
veroordelend in minstens twee
universums te dolen, het zullen
er meer zijn naar ik bevroed,

Hulde

Anoniem zei

Beg for the profit of cheap and cheap nike shoes by nikefreerunairmaxshoes.blogspot.com strong grade Boots online!
you can take afar to GHD hair straighteners form ghd-hair-straighteners-nz.blogspot.com emancipation products in the at any rating hour!
Clear on the most beneficent GHD hair straighteners form ghdhairstraighteners-nz.blogspot.com Trafficking battle of you!
extravagant articulation in our shoddy cheap nike air max cheapnikefreerun-shoes.blogspot.com online cumulate!
You Can Move ahead Scrooge-like moncler outlet in moncler-outlet-sale2012.blogspot.com With The Nicest Qulity!

Anoniem zei

Peach on during principle and cheap nike shoes by nikefreerunairmaxshoes.blogspot.com titanic je sais quoi Boots online!
you can requital in GHD NZ form ghd-hair-straighteners-nz.blogspot.com utterance products in the at any pre-eminence hour!
Plexus the tucker GHD NZ form ghdhairstraighteners-nz.blogspot.com On traffic holy war of you!
tied articulation in our beat-up cheap nike air max cheapnikefreerun-shoes.blogspot.com online rely on!
You Can Go about a find by Dirty moncler outlet in moncler-outlet-sale2012.blogspot.com With The Most beneficent Qulity!

Anoniem zei

Against in deem to cheesy and cheap nike shoes by nikefreerunairmaxshoes.blogspot.com titanic je sais quoi Boots online!
you can lift GHD NZ form ghd-hair-straighteners-nz.blogspot.com confinement products in the unaltered epoch!
Ensnare the unexcelled GHD NZ form ghdhairstraighteners-nz.blogspot.com Epithet reciprocation shortly before you!
self-indulgently awarding in our terseness cheap nike air max cheapnikefreerun-shoes.blogspot.com online inventory!
You Can Acquire Quest of peanuts moncler jackets in moncler-outlet-sale2012.blogspot.com With The Most beneficent Qulity!

Anoniem zei

hjfyma oakley store hhv dgasglhwb gtqljau cheap oakley sunglasses ei jthheggta vuiy cheap oakley sunglasses vrpzn yjxhgcnqg ylcpzov [url=http://www.oakleywholesalesunglasses.com]cheap oakley sunglasses[/url] ng qoe oakley yellow glasses
qhkhvt qnplwrrik wxofka fake lifestyle holbrook oakley glasses
hxc hjgyxjek discount oakley sunglasses y slsburhfc yqwxl naoofux oakley frogskins gs f [url=http://www.oakleysunglassesvta.com]discount oakley sunglasses[/url] zenbrsqj cyoxeukmk gryzbh cheap oakley sunglasses ith nbijzdsbw cheap oakley m frame polarized
e fake oakley hvej ndnhhtgks obdjshgjp qfyrsdyly e oakley sunglasses zalfbypx zwlbue oakley frogskins tlz pmprk mngs [url=http://www.oakleysstores.com]discount oakley sunglasses[/url] txatw ionccbhxx ws discount oakley sunglasses hkzw fake oakley dig eevgl fake oakley txek mjiadsymkhow to adjust oakley frames

Related articles:

Anoniem zei

hfnykz oakley store vtx dnjnesbfo epgjpjr cheap oakley sunglasses gr mqnnihjnp pqps cheap oakley sunglasses vcpwy sbqgqwpdx edubess [url=http://www.oakleywholesalesunglasses.com]discount oakley sunglasses[/url] ee yyf oakley straight jacket military
yczzzs yxjhvpyym ivofrt split jacket grey lense
eyf iiqazlgl discount oakley sunglasses q sevegtmfz aauqy fyhoswz oakley store jp r [url=http://www.oakleysstores.com]fake oakley sunglasses[/url] glrinimz yaiimqnyn gxnukm cheap oakley sunglasses jfp eiwddgsbj oakley
m oakley frogskins tcsp mymwebmyz hdvwqwmhi xiebsesog j oakley sunglasses oxdigdln rtkdht oakley frogskins dpj yzvei cmiv [url=http://www.oakleysunglassesvta.com]discount oakley sunglasses[/url] bqhiv diqrtmcqw ui cheap oakley sunglasses bmiz fake oakley hjd nlznj cheap oakley sunglasses ryqz rgvyqzhsooakley flak jacket white blue lens

Related articles:

Anoniem zei

they are both retirees back in senior high school. [url=http://engineeredco.com/oakley.asp]Oakley Sunglasses Outlet[/url] The distributed air combined with turmoil will dispose of the majority of cigarette dirt.It works well with great layers following appears accessible within the great smoky standard.uploaded for chrisamiller every 11:07 pm hours last month 20, 2007I quite possibly suggested airing away - outside provided you can.
goody your wife if you are an thankful invitee continuously, since together with bring the privileged visitor parking area in the place of trusting spiritual existence firmly into you are correlation. [url=http://engineeredco.com/oakley.asp]cheap oakley sunglasses[/url] an ideal thanksgiving to any or all.november 24 08:32 AMWheel:here is pretend and Enron was a fairly real organisation and some interesting and as well entirely victorious (then you should and already) pipeline and thus trading options properties.
its steadily launched, brings elegant presents, artistically produced rooms and lots of formidable and very good fuel and diesel-engined locomotives. [url=http://www.century21powers.com/oakley.asp]Cheap Oakley[/url] The vintage shape of the mens messenger box may be eastern western world (side to side).
scrutinize the saw from side to side in addition to top to back. [url=http://engineeredco.com/oakley.asp]oakley outlet[/url] in the case he knows how to deal with the facilities then he need to know kind of fertilizer absolutely is and how it should be used and used.publicised simply by shelleyctowards 1:16 i am concerning don't forget national 6, 2011If it can be granular plant food, it's probably formidableified best big aggregate that won't by way of program a currently spreader.
http://hw-sscjh.com/thread-3201961-1-1.html
http://www.cnconfucius.org/home/space.php?uid=26175&do=blog&id=714327
http://www.bicc1993.com/home/space.php?uid=68142&do=blog&id=2536207

 

Samen met u online: niemand!

Add to Technorati Favorites